Omgeving

Valkenburg aan de Geul is het toeristische hart van Limburg. Valkenburg is van oudsher (in 1885 is hier de eerste VVV van Nederland opgericht!) bekend om zijn prachtige grotten, deze worden het gehele jaar druk bezocht door toeristen vanuit de gehele wereld. Maar Valkenburg is veel meer dan de grotten alleen: de vele attracties in en rond Valkenburg staan garant voor plezier en vermaak voor jong en oud. Daarnaast bruist Valkenburg als geen ander, gezelligheid alom in ons prachtig Geulstadje. Wie liever de rust en ruimte opzoekt, vind prachtige natuurgebieden (zoals het Gerendal, het Geuldal en Ingendael) rondom Valkenburg waar u urenlang kunt wandelen en fietsen, zowel acties als recreatief. In Valkenburg is er voor ieder wat wils!

De kabelbaan, welke op slechts 50 meter van ons hotel ligt, brengt u naar de Wilhelminatoren de uitkijktoren over Valkenburg en naar de rodelbanen. U kunt op de top van de Wilhelminatoren genieten van het adembenemende uitzicht over Valkenburg aan de Geul alsmede zijn daar vele attracties heden ten dage. Op de top van de Cauberg, Neerlands bekendste wielerberg, ligt het Holland Casino en Thermae 2000, een uniek wellnessresort. Pretpark de Valkenier is een familiepark voor jong en oud. U vindt hier leuke en spannende attracties zoals Dino World! Voor de allerkleinste ligt het themapark Sprookjesbos, hier herbeleeft u de sprookjes in een land vol fantasie een plezier. Het sprookjesbos ligt op slechts 250 meter van ons hotel.

Maar niet alleen bovengronds ook ondergronds is er dus in Valkenburg heel wat bijzonders te beleven. De Gemeentegrot met z'n duistere doolhof van ondergrondse gangen, boeiende fossielen, muurschilderingen en plaquettes, vertelt het verhaal over Valkenburg en miljoenen jaren terug. U kunt met een treintje door dit prachtige gangenstelsel gaan. De Fluweelgrot is een prachtig alternatief, deze is in de 11de of 12de eeuw ontstaan en onafscheidelijk verbonden met de Kasteelruïne (welke dan ook wordt bezocht tijdens een rondleiding). Andere trekpleisters zijn: Mergelrijk, Steenkolenmijn, De Romeinse Katakomben of Wilhelminagrot (alleen tijdens de Kerstmarktperiode).

De prachtige statige stad Maastricht of zijn evenknie Aken, met al zijn winkeltjes en boetiekjes, zullen u ook niet teleurstellen. Met de trein vanuit Valkenburg staat u binnen 10 minuten in het hartje van Maastricht.

Kortom tot ziens in Valkenburg bij Hotel het Anker!

Meer informatie over Valkenburg en de streek is te lezen op de website van Visit Zuid-Limburg.